Het programma van 'Light As A Service' is volledig. Op vrijdag 17 december krijg je, in het kader van het RHEDCOOP-project, drie interessante, op de praktijk gerichte inspiratiesessies aangeboden in het opleidingscentrum van het PLOT (Genk). De sessie wordt uiteraard covid-safe georganiseerd volgens de regels van de overheid.
Via Light As A Service (LAAS) verzeker je je van een kwalitatieve verlichting voor een vastgelegde periode. Je betaalt daarvoor een vooraf afgesproken vergoeding. Het bedrijf waarmee je de overeenkomst afsluit blijft gedurende deze periode verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verlichting. Na afloop kun je een verbintenis aangaan voor een volgende periode of de verlichtingsarmaturen retourneren aan het bedrijf.
Programma
Light As A Service (Michael Joris, ETAP)
ETAP staat voor meer dan 70 jaar energiezuinige en innovatieve verlichtingsoplossingen in professionele omgevingen zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en industrieën. De firma uit Malle werkte de relighting van het oefencentrum van het PLOT uit. Michael Joris legt uit welke voordelen Light As A Service voor lokale besturen te bieden heeft en gaat dieper in op de concrete manier van werken in het PLOT (case study)
Burgercoöperaties (Dries Vleugels, Bronsgroen)
Bronsgroen is een erkende Limburgse coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, afgekort een cvba-so. Bronsgroen investeert in projecten van hernieuwbare energie en energiebesparing waarbij de winsten terugvloeien naar de coöperanten en naar sociale projecten ter bestrijding van energie-armoede. Dries Vleugels vertelt over de voordelen en de meerwaarde van coöperatieve financiering voor lokale besturen.
Renovatie-audit (Gert Broekx, Dubolimburg)
Hoe kan je het gemeentelijke patrimonium verduurzamen? De Renovatie-audit van Dubolimburg zorgt voor een helder overzicht van de renovatiebehoefte van een (gemeentelijk) gebouw. De audit mondt uit in een renovatieplan voor een (al dan niet gefaseerde) aanpak. Gert Broekx vertelt over de manier van werken, de voordelen en de toepassingsmogelijkheden.
Netwerklunch (12u-13u)
Aansluitend op de sessies bieden we een netwerklunch aan. Daar kan je ook je concrete vragen stellen aan elk van de sprekers.
ENKEL VOOR DEELNEMERS
Dubolimburg stelt CO2-meters ter beschikking van de deelnemers/deelnemende gemeenten. Deze meters kunnen gedurende één maand worden uitgeleend om zo de CO2-concentratie in bepaalde ruimtes vast te stellen. Meer info krijg je op de dag van het event.
Inschrijven via deze link kan tot en met maandag 13 december.