Laat je asbest veilig verwijderen met De Huisdokter

14 February 20  

Heeft u asbest in huis? Limburg.net, provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren met de steun van Ovam een gezamenlijk aanbod om veilig asbest te verwijderen en af te voeren. Dankzij dit nieuwe aanbod kan u asbestafval door een gespecialiseerde firma veilig laten verwijderen, zelf afbreken en aan huis laten ophalen of zelf naar het recyclagepark brengen. De campagne van De Huisdokter start op 4 mei, maar u kan zich NU al aanmelden!

Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt in de bouwsector. In de loop der jaren werd echter duidelijk dat asbestvezels inademen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Daarom is het sinds 2001 verboden om asbest te gebruiken en asbesthoudend materiaal te verhandelen in België. Er is vandaag echter nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen. Limburg.net, de provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren daarom een gezamenlijk aanbod om het verwijderen en afvoeren van asbest veilig en gemakkelijk te maken. 

Asbest dat (hecht)gebonden en in goede staat is kan u eventueel zelf verwijderen. Uiteraard moeten hierbij wel de nodige veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Mensen die zelf aan de slag gaan, kunnen vanaf 30 maart voor het afvoeren van het asbest gebruik maken van de nieuwe ophaling aan huis van Limburg.net.  Naast het nieuwe aanbod voor ophaling aan huis veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moest asbest vanaf 30 maart verplicht verpakt worden gebracht.

Kies voor een professionele verwijdering met De Huisdokter

Twijfelt u over welk soort asbest het gaat, of het nog in goede staat is of laat u het asbest liever afbreken door een professional? De Huisdokter van Dubolimburg) biedt twee begeleidingsformules voor een professionele, veilige en zorgeloze asbestverwijdering van dakbedekking, gevelbekleding en isolatie rond oude verwarmingsleidingen bij particulieren. Zowel voor dakbedekking, gevelbekleding als leidingisolatie.

ONTDEK HIER HET AANBOD VAN DE HUISDOKTER

 


Nieuws

Lees verder 15 April 2024
Bouwsector Overheid Financing Aandag

Was het een feest? Ja, dat was het! Meer dan 130 bouwprofessionelen genoten op donderdag 21 maart in de Hasseltse Corda Campus van het inspirerende verhaal van ex-Belgian Cat Ann Wa…

Lees verder 10 April 2024
Overheid Particulier Energie

Stijgt de elektriciteitsprijs in 2025 met 23%? Als het van de Vlaamse energieregulator VREG afhangt wel. “Netbeheerder Fluvius staat voor grote investeringen in het e…

Lees verder 08 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.