RHEDCOOP: 19 gebouwen geselecteerd!

16 January 20  

Dubolimburg onderzoekt samen met REScoop Vlaanderen en andere partners binnen het project RHEDCOOP naar het potentieel aan energiebesparende maatregelen en hernieuwbare energie bij publieke gebouwen zoals sportzalen, ontmoetingscentra en verenigingslokalen. In 3 van de 4 deelnemende gemeenten selecteerden we 19 gebouwen met een hoog potentieel. Op dinsdag en woensdag 21 en 22 januari organiseert Dubolimburg een vierde interne partnermeeting het consortium van RHEDCOOP.

Concreet werkt Dubolimburg samen met de partners Alken, Hasselt, Hechtel-Eksel en Lommel één of meerdere scenario’s uit voor energetische renovaties en gebouwgebonden HE-productie bij de geselecteerde gebouwen. De realisaties zullen gebeuren op basis van een samenwerking tussen gemeente en een burgercoöperatie. Hiermee vergroten we het draagvlak bij gebruikers en burgers omtrent rationeel energiegebruik en hernieuwbare energie.

30% besparing op korte termijn

Het totaal primair energieverbruik van deze gebouwen bedraagt meer dan 6700 MWh/jaar. De CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat bedraagt meer dan 1650 ton/jaar. We streven naar een minimale, initiële besparing (van zowel verbruik als uitstoot) van 30% op korte termijn.

Binnen RHEDCOOP wordt een ESCo-model ontwikkeld waardoor de gemeenten technische, financiële en juridische ondersteuning en ontzorging kunnen krijgen.

Dubolimburg staat in voor het opmaken van de energie-audits en adviesrapporten. De Businesscases worden uitgewerkt door REScoop Vlaanderen in samenwerking met de burgercoöperatie Brongsgroen.


Nieuws

Lees verder 15 April 2024
Bouwsector Overheid Financing Aandag

Was het een feest? Ja, dat was het! Meer dan 130 bouwprofessionelen genoten op donderdag 21 maart in de Hasseltse Corda Campus van het inspirerende verhaal van ex-Belgian Cat Ann Wa…

Lees verder 10 April 2024
Overheid Particulier Energie

Stijgt de elektriciteitsprijs in 2025 met 23%? Als het van de Vlaamse energieregulator VREG afhangt wel. “Netbeheerder Fluvius staat voor grote investeringen in het e…

Lees verder 08 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.