Bedragen Mijn VerbouwPremie dalen in 2025

07 October 24   Overheid Particulier Premie-subsidie Renovatie

Ben je eigenaar van een woning of appartement dat minstens 15 jaar is? Wil je (een deel) renoveren? Of enkele energiebesparende investeringen doen? Bekijk dan zeker of je na de uitvoering van de werken een Mijn VerbouwPremie kan aanvragen.

Het bedrag hangt af van je inkomen en van het aantal personen ten laste. Wil je weten over welke bedragen het gaat? Klik hier!

Premie aanvragen? Doe het nog dit jaar!

De Mijn VerbouwPremie is afhankelijk van je inkomen. Voor gezinnen uit de laagste- en middelste inkomenscategorie worden de premiebedragen vanaf 2025 lager. Dit maakt het bijzonder interessant om de premie nog dit jaar aan te vragen, vooral als het gaat om grootschalige werken zoals dakrenovatie of het plaatsen van een warmtepomp.

Ook appartementsgebouwen hebben er baat bij dat zowel de algemene premie (die door de syndicus wordt aangevraagd) als de aanvullende individuele premie voor de eigenaars (die daar recht op hebben) nog dit jaar wordt aangevraagd als ze nog aanspraak willen maken op de huidige verhoogde premiebedragen. Dit is van toepassing voor residenties waarvan de werken al werden uitgevoerd of zeer binnenkort worden uitgevoerd.

Waarvoor kan je de premie aanvragen?

De Mijn VerbouwPremie dekt een breed assortiment aan renovatiewerken. Mogelijke werken die in aanmerking komen:

  •         Dakisolatie en -renovatie
  •         Nieuwe ramen en deuren
  •         Vloer- en kelderplafond isolatie en -renovatie
  •         Isoleren van buitenmuren
  •         Plaatsen van warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers
  •         Bepaalde werken aan binnenmuren, plafonds en een nieuwe trap
  •         Vernieuwing van elektriciteit en sanitair

Facturen tot 2 jaar oud

De facturen die je bij de premie aanvraag moet voegen, mogen op de aanvraagdatum van de premie maximaal 2 jaar oud zijn (24 maanden). Dit geldt zowel voor tussentijdse facturen als voor de eindfactuur.

Hulp nodig bij het aanvragen van een Mijn VerbouwPremie?

Meer info en hulp bij het aanvragen van je premies krijg je van Energiehuis Limburg. Je vindt HIER meer info.

BELANGRIJK:

Vanaf 1 januari 2025 dalen de meeste bedragen van Mijn VerbouwPremie. Concreet: enkel wie op ten laatste 31 december 2024 een aanvraag tot een Mijn VerbouwPremie indient, kan een beroep doen op de huidige bedragen van Mijn VerbouwPremie. Doe je jouw aanvraag op 1 januari 2025 of later, dan zijn de nieuwe bedragen van Mijn VerbouwPremie van kracht.

Bijvoorbeeld: behoor je tot de middelste inkomenscategorie en wil je ramen vervangen, dan kan je nu nog tot 3.850 euro premie krijgen. Vanaf volgend jaar is dat maximaal 2.750 euro.

Je vindt hieronder de bedragen van Mijn VerbouwPremie in 2025. Klik op de afbeelding om het overzicht groter te maken.


Nieuws

Lees verder 09 October 2024
Bouwsector Energie

Appartementsgebouwen en kantoren met voldoende laadinfrastructuur bieden hun bewoners/gebruikers het nodige comfort meerwaarde. Waarmee moet je allemaal rekening houden bij de…

Lees verder 07 October 2024
Overheid Particulier Premie-subsidie Renovatie

Ben je eigenaar van een woning of appartement dat minstens 15 jaar is? Wil je (een deel) renoveren? Of enkele energiebesparende investeringen doen? Bekijk dan zeker of je na de …

Lees verder 25 September 2024
Overheid Strategie

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat alle gemeentelijke gebouwen tegen 2050 klimaatneutraal zijn? De studiedag 'strategische vastgoedplanning' van donderdag 7 november - provincie…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.