Ontzorg uw klanten! Mijn VerbouwPremie voor aannemers

17 June 24   Bouwsector Financing Premie-subsidie Mijn VerbouwLening

Heeft u een klant die een aanvraag wil indienen voor een Mijn VerbouwLening (MVL) of Mijn VerbouwPremie (MVP)? Dan moet hij stavingsstukken voorleggen om zijn aanvraag te ondersteunen. Hoe kan u als aannemer uw klanten ontzorgen? Vlaanderen zorgde voor een handig overzicht om u, als aannemer, wegwijs maken in de stavingsstukken waarbij u een rol speelt: offertes, facturen en technische attesten.
U vindt het volledige overzicht in deze pdf.
 
Hoe helpt u uw klanten?
 
· Informeer uw klanten goed dat zij, indien zij aanspraak willen maken op MVL/MVP, verplicht zijn om te voldoen aan de geldende minimumeisen die in elke categorie van werken van toepassing zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om de Rd-waarde van dakisolatie, de Ug-waarde van beglazing, het thermisch vermogen van een zonneboiler, enz.
· Voeg zoveel mogelijk details aan uw offertes en facturen toe. Hoe meer details, hoe sneller de aanvraag van uw klant behandeld kan worden.
· Indien u meerdere categorieën van werken (zoals bepaald bij MVL en MVP) in eenzelfde offerte of factuur vermeldt, is het belangrijk dat u deze kosten duidelijk opsplitst.
 
Meer informatie nodig?
 
Op deze webpagina’s vindt u steeds de recentste informatie:
· Mijn VerbouwLening
· Mijn VerbouwPremie
· Vind het energiehuis van uw werf


Nieuws

Lees verder 28 August 2024
Bouwsector Overheid Particulier Asbest

De Asbestverwijderingscampagne van Dubolimburg wordt verlengd! Nog zeker tot einde 2025 kunnen Limburgse particulieren rekenen op premies voor het verwijderen van asbest in en om…

Lees verder 28 August 2024
Bouwsector Overheid Circulair Studiedag

Materialen hergebruiken is een cruciale stap om de bouwsector toekomstbestendig te maken. Gebouwen moeten om die reden fungeren als tijdelijke grondstoffenbanken die na hun…

Lees verder 26 August 2024
Bouwsector Overheid Circulair Wetgeving

De Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen (EPBD), die aan de basis ligt van de huidige EPB-regelgeving, is herzien. De nieuwe versie gaat verder dan de energieprestatie v…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.