Building Beyond Pastorie Bouwfestival in Helchteren

08 April 24   Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het Bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen volgen, deelnemen aan workshops en spontaan je handen uit de mouwen steken tijdens het bouwen van een nieuw paviljoen in de pastorietuin in Helchteren.

Wat kan je verwachten tijdens het Bouwfestival?

Workshops en presentaties waarin verschillende bouwtechnieken worden gedemonstreerd, gaande van het maken van houten shingles tot het metselen met leemstenen. De studenten van Building Beyond Borders zullen discussies leiden, demonstraties geven en kennis delen over regeneratieve bouwmethoden.

Bouwen aan een gemeenschap: als onderdeel van het festival wordt samen met de inwoners van Helchteren een paviljoen gebouwd. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen en bij te dragen aan dit gemeenschapsproject.

Verder op het programma: filmvertoningen en live muziek.

Het 'Building Beyond Pastorie' Bouwfestival wordt georganiseerd door het postgraduaat Building Beyond Borders van de Faculteit Architectuur en kunst van UHasselt, in samenwerking met het VLAIO Living Lab Leemsteen, BC Materials, de gemeente Houthalen-Helchteren en de vrienden van de Pastorie en werd mede mogelijk gemaakt door de Werkvennootschap.

Het Bouwfestival wil een breed publiek laten kennismaken met regeneratieve bouwmaterialen en diverse duurzame bouwpraktijken, met een speciale focus op het gebruik van natuurlijke, gerecupereerde of bio-gebaseerde bouwmaterialen en leemsteen.

Building Beyond Pastorie Bouwfestival
19 april - 5 mei 2024
De Pastorie, Helzoldstraat 5, Helchteren


Nieuws

Lees verder 29 April 2024
Overheid Particulier Infosessie Asbest Beurs

Op zondag 2 juni vindt de eerste editie plaats van de Hamse bouwbeurs in zaal Kristoffelheem. Er zijn standen van firma's van elke bouwfase van een huis. Elk uur zijn er 2…

Lees verder 29 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Hernieuwbaar In de pers

Dubolimburg geeft al bijna 20 jaar advies en begeleiding aan particulieren en gemeentelijke overheden. TV Limburg wilde graag weten hoe wij dat precies doen en nodigde Karen Smets,…

Lees verder 27 April 2024
Bouwsector Overheid Energie Studiedag

Op donderdag 16 mei organiseert ODE PV-Vlaanderen zijn studiedag met als thema: Dalende prijzen en steun: wat zijn de opportuniteiten voor PV en opslag? De studiedag is er vooral op …

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.