Vlaamse sloop- en heropbouwpremie wordt verlengd

23 October 23   Bouwsector Overheid Particulier Premie-subsidie

De Vlaamse sloop- en heropbouwpremie voor particulieren die een gebouw slopen en een volledige nieuwe woning herbouwen wordt voor onbepaalde tijd verlengd en uitgebreid naar het hele Vlaamse grondgebied. De premiehoogte blijft behouden op 10.000 euro. Deze premie kan aangevraagd worden door wie niet in aanmerking kan komen voor een federale btw-verlaging naar 6 procent voor sloop- en heropbouw.

Samen met de verlenging voor onbepaalde termijn van de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie, worden ook de toekenningsvoorwaarden geactualiseerd. Wie vanaf 2024 een vergunningsaanvraag voor sloop- en heropbouw indient en in aanmerking wil komen voor de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie, komt in aanmerking wanneer de nieuwe woning(en) of het(de) nieuwe appartement(en) niet langer zal aangesloten worden op het aardgasdistributienet. Dat was immers als maatregel voorzien in het geactualiseerde Vlaamse Energie- en Klimaatplan (VEKP) van afgelopen voorjaar.

Extra aandacht voor asbest

In veel gebouwen die gesloopt worden, zal er ook asbest zitten. Bij het slopen van ieder gebouw is het van groot belang dat dit steeds gebeurt volgens de eisen die van toepassing zijn. Wie voortaan in aanmerking wil komen voor de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie, zal moeten aantonen dat de sloop veilig werd uitgevoerd conform de asbesteisen. Bij iedere sloop moet al het asbesthoudend materiaal voorafgaand geïnventariseerd en nadien selectief ontmanteld en ingezameld worden voor verwerking in overeenstemming met de regelgeving.

Tijdig premie aanvragen

Let op: De premie moet steeds worden aangevraagd binnen de drie maanden na de goedkeuring van de omgevingsvergunning door het college van burgemeester en schepenen.

MEER INFO? VOLG EEN VAN ONZE ONLINE-INFOSESSIES

MELD JE AAN VOOR ASBESTVERWIJDERING


Nieuws

Lees verder 30 April 2024
Overheid Particulier Klimaatverandering

Inwoners van stad Beringen kunnen beroep doen op een klimaattuincoach, oftewel een ervaren tuinontwerper die je advies geeft om je tuin klimaatrobuust te maken. Jelle Bosmans,…

Lees verder 29 April 2024
Overheid Particulier Infosessie Asbest Beurs

Op zondag 2 juni vindt de eerste editie plaats van de Hamse bouwbeurs in zaal Kristoffelheem. Er zijn standen van firma's van elke bouwfase van een huis. Elk uur zijn er 2…

Lees verder 29 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Hernieuwbaar In de pers

Dubolimburg geeft al bijna 20 jaar advies en begeleiding aan particulieren en gemeentelijke overheden. TV Limburg wilde graag weten hoe wij dat precies doen en nodigde Karen Smets,…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.