Webinar over nieuwe verplichtingen rond sloopafval vanaf 1 juli

13 June 22  

Sinds 2018 moet er in bepaalde gevallen bij de sloop-, renovatie- of ontmantelingswerken van gebouwen een sloopopvolgingsplan worden opgemaakt. Op dinsdag 28 juni organiseert de VVSG een webinar waarin deze nieuwe verplichtingen worden besproken.

De verplichtingen rond sloopafval gelden voor niet-residentiële gebouwen met een bouwvolume > 1000 m³, in hoofdzaak residentiele gebouwen met een bouwvolume > 5000 m³ (m.u.v. eengezinswoningen en infrastructuur- en onderhoudswerken waarbij meer dan 250 m³ steenpuin vrijkomt. 

Vanaf 1 juli 2022  worden de verplichtingen uitgebreid. Voor werken waar de opmaak van een sloopopvolgingsplan verplicht is, wordt ook een conformverklaring en de tracering van het sloopafval verplicht. Deze nieuwe verplichtingen gelden voor werken waarvoor een omgevingsvergunningaanvraag wordt ingediend vanaf 1/07/2022 en houden concreet in dat de opdrachtgever, sloper of wegenbouwer voor bovenstaand type werven de volledige traceerbaarheidsprocedure via Tracimat dient te volgen.

Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor het webinar waarin Tracitmat vzw (sloopbeheerorganisatie, erkend door de Vlaamse overheid) de nieuwe verplichtingen uit de doeken doet.


Nieuws

Lees verder 15 April 2024
Bouwsector Overheid Financing Aandag

Was het een feest? Ja, dat was het! Meer dan 130 bouwprofessionelen genoten op donderdag 21 maart in de Hasseltse Corda Campus van het inspirerende verhaal van ex-Belgian Cat Ann Wa…

Lees verder 10 April 2024
Overheid Particulier Energie

Stijgt de elektriciteitsprijs in 2025 met 23%? Als het van de Vlaamse energieregulator VREG afhangt wel. “Netbeheerder Fluvius staat voor grote investeringen in het e…

Lees verder 08 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.