Gemeentelijk patrimonium

Hoe ga je als gemeente om met je eigen patrimonium? Wat zijn de mogelijkheden en de uitdagingen? Welke aandachtspunten verdienen extra focus? Dubolimburg helpt lokale overheden om hun eigen gebouwen (kantoren, loodsen, sporthallen etc) te verduurzamen. Met als doel niet alleen winst voor het gebruikers- en bezoekerscomfort, maar zeker ook voor de gemeentelijke financiën en het milieu.

Zowel op gebouwniveau als op het vlak van ruimtelijke ordening kunnen gemeenten beroep doen op de expertise van onze door de wol geverfde professionals. We geven projectadvies op maat en we staan lokale overheden bij in hun eerstelijnsfunctie en communicatie met hun inwoners.

Het projectadvies is sinds de start van Dubolimburg een van de belangrijke bouwstenen in het aanbod van Dubolimburg. Zowel nieuwbouwprojecten als renovatie met zelfs bestemmingswijziging zijn mogelijk.

Renovatie

Renoveren van bestaand patrimonium is een technische en complexe aangelegenheid. Maar het is een must om de gebouwen in optimale staat te conserveren en vooral ook futureproof te maken. Dubolimburg put uit jarenlange ervaring om Limburgse besturen het juiste professionele advies en begeleiding op maat te garanderen.

Dubolimburg was van 2014 tot 2017 inhoudelijke partner van het ESColimburg2020-project van de provincie Limburg en Fluvius.

Enkele van onze recente concrete realisaties vind je op http://www.escolimburg2020.be/nl/projecten

Lees de uitgebreide ESColimburg2020-brochure met daarin oa 7 inspirerende Limburgse renovatieprojecten.

Nieuwbouw BEN

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. 

Dubolimburg helpt u graag met advies en ondersteuning vanaf idee tot bouwfase. 

Lees HIER de BEN-gids met meer uitleg en inspirerende voorbeelden die steun genoten van de steunpunten duurzaam bouwen.

Advies nodig? Vul dit FORMULIER in voor ondersteuning en mail het naar info@dubolimburg.be.