Hoe kan je er als gemeentelijk ambtenaar voor zorgen dat burgers overtuigd raken van het nut en de noodzaak van verdichtingsprojecten? Op donderdag 7 juni kreeg je het antwoord in GreenVille. Je kan nu de presentaties downloaden.

Karolien Van Dyck, adviseur bij het bureau Common Ground, legde uit hoe je lokaal een participatieproces opzet en draagvlak zoekt bij de bevolking en het bestuur. Hoe kan je burgers met een participatief traject nauwer betrekken bij kernversterkende projecten? En met welke argumenten overtuig je het bestuur om mee te stappen in dit verhaal? Download de presentatie.

Bekijk hier de vragen na de lezing.

De stad Hasselt gaf zijn burgers met een digitaal participatieplatform meer inspraak bij de heraanleg van en een nieuw bouwproject aan het Kapermolenpark. Meer dan 3.000 Hasselaars gaven hun mening, en die feedback wordt verwerkt in de bouwplannen.  Download de presentatie.

Met het project “Dorp aan zet” wordt in zes landelijke gemeenten in Haspengouw nauw samengewerkt met de lokale bevolking om landelijke dorpskernen te versterken. Via werksessies en openluchtcafé’s geven bewoners hun wensen en meningen over hun dorp. Dat wordt vertaald in concrete pilootprojecten.  Download de presentatie.

Heb je nu al een voorstel voor het toekomstig ruimtelijk beleid in Limburg? Deel het dan met ons op www.welklimburgwiljij.be.